Darpana naplója

18767796_1705526236132002_1725491886252806237_n

Hajdár Erika

Darpana naplója

 * * * * *

“Ezt minden olyan embernek olvasnia kellene, aki szeretne képessé válni olvasni saját magában, aki értőn akar olvasni a saját érzéseiben, eligazodni a belső világában.”

“Felnyitja a szív szemét.”

 * * * * *

Részlet a könyvből:

Csak ez az egy és negyed oldal szól Neked

Hajdár Erika Darpana vagyok, és ez frankón a naplóm. A bizalmas, intim, szigorúan kizárólag magamnak feljegyzett soraim. Én vagyok-e az, aki ezeket a sorokat írta? Onnantól, hogy leírtam, ezek már csak nyomok – nem hozzám vezetnek már számomra sem, hanem ahhoz a forráshoz bennem, aki mindannyian vagyunk. A nyomokat pedig az ember hátrahagyja, nem viszi magával, hiszen akkor nem nyomok lennének. Ezeket a nyomokat osztom meg Veled nagy szeretettel, tudván, hogy semmi szükséged nincs rájuk, és bízván benne, hogy felismervén magadat magad is megbizonyosodsz erről. Egyikünknek sincs szükségünk semmi másra, mint akik vagyunk.

Természetesen nem mindent látok most úgy, ahogyan az előző pillanatban, vagy ahogyan évekkel ezelőtt, és jó érzés ezt bevállalni, mert e tisztes távolságból szabad szemmel is jól látható egy emberi személy állandó változékonysága, szerethető illúzió mivolta.

Nem cél az, hogy tudd követni az eseményeket, a szereplőket – úgyis mind én vagyok, minden „Valaki” az én képzeletem szüleménye –, mert semmit nem adna Neked az, ha ismernéd a sztorimat, azonban a konkrétumok feleslegessége mellett az átváltozás belső munkája érzékelhető e krónikából. Tisztán felismerhető, hogy mind ugyanabban az óceánban vagyunk cseppek.

E naplónak az egyetlen mondanivalója a végtelensokból esetleg az, hogy az írás mennyire elképesztően hasznos lehet. Vagy nem. A szó elszáll, az írás megmarad, és valójában mindegyik elszáll és mindegyik annyira marad meg bennünk, amennyire éppen helye van, amennyire azt hisszük, hogy szükségünk van rá. Pedig nincs. Amikor újraolvastam ezeket az írásokat, belőlük beláttam: soha semmi nem marad úgy. A felismeréseket nem lehet elraktározni, magunkkal hurcolni, kéznél és fejben tartani szükség esetére. Képtelenség. De mindig minden felismerhető a pillanatban, és maga a felismerődés aktusa, maga az érzékelés az élet élvezete.

Minden írással magamat tanítottam, tanultam és gyógyítottam, magamat fedeztem fel, és a magamról alkotott illúzióimat bontottam le. Ha emellett még Te is örömöd leled bennük, abban nekem előre megfontolt szándékosságom nincsen. Nem az a lényeges, hogy amit itt olvasol, azt érted-e, egyetértesz-e vele, hogy be tudod-e fogadni, hanem hogy hogyan érzed magad olvasás közben, és utána.

Hogyan hagynak Téged ezek a sorok maguk után?

 * * * * *

ISBN 978-963-12-9032-5
194 oldal, puhafedeles

Vételár: 3.000 Ft

* * * * *

Megrendelés

Házhoz szállítás előre utalással, ajánlott postai küldeményként.
Szállítási és csomagolás költség egy könyv esetén: 840 Ft
Kettő könyv esetén: 1.470 Ft
A megrendeléstől számított 2-7 munkanapon belül
kézhez kapod a megrendelt könyve(ke)t.
(Az utalási információkat a megrendelést visszaigazoló e-mailben találod.)

Megrendelésed elküldésével elfogadod
az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót.

 

  

 .
Megosztás