Általános Szerződési Feltételek

Tájékoztatlak, hogy mint vásárló (fogyasztó) a darpana.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítod, hogy ismered és elfogadod az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérlek, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kívánsz lenni a darpana.hu honlap által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe a szolgáltatásokat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és azokat kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

1. Üzemeltető adatai:

Név: Hajdár Erika Mária egyéni vállalkozó, művésznevén Darpana
Székhely: 2463 Tordas, Kölcsey utca 8.
Adószám: 69002995-1-27
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: info@darpana.hu, https://darpana.hu/kapcsolat/
Honlap elérhetőség: darpana.hu 
Számlaszám: Magnet Bank 16200010-10042559
Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark Kft.
Online számlázó rendszer: Szamlazz.hu

2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

2.1. Termékek

Könyv: Hajdár Erika – Darpana naplója
ISBN 978-963-12-9032-5, 194 oldal, puhafedeles

Könyv: Hajdár Erika Darpana – Tanítók Könyve 1 – A Belső Világ Nyelve
ISBN 978-615-00-5745-3, 212 oldal, puhafedeles

Kifestőkönyv: Hajdár Erika Darpana – Az Univerzum Szövete – Kifestőkönyv Felnőtteknek
ISBN 978-615-00-8731-3, 170 oldal, keményfedeles

2.2. Szolgáltatások

Coaching (egyéni konzultáció)

Üzletviteli tanácsadás (Jelenleg nem kérhető újabb együttműködés).

3. Rendelési információk

A könyvek a honlapon keresztül, online rendelhetőek meg, előre utalással, futár/postás által történő házhoz szállítással, ajánlott postai küldeményként; vagy ha lehetséges, személyes átvétellel készpénzben történő kiegyenlítéssel.

A termékekre és szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak (alanyi) Áfa mentesen értendők, és nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

A csomagolási költség a szállítási költséggel együtt kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része (5.3. pont).

3.1. A könyvrendelés menete

A kiválasztott könyvet a könyvet bemutató weboldalon a Megrendelés gomba kattintva, majd a kosárba helyezve és az űrlapon kért rendelési adatok megadásával rendelheted meg.

A megrendelés teljesüléséhez valamennyi kötelezően kitöltendőnek megjelölt mező pontosan kitöltendő. A megadott adatok pontosságáért és az esetleges pontatlanságok következményeiért a vevő felel, ezért kérlek, hogy alaposan ellenőrizd adataidat a rendelés véglegesítése előtt.

Miután a Megrendelés gombra kattintva elküldted megrendelésedet, a megadott email címedre érkezik egy automatikus rendelés visszaigazolás, amely tartalmazza a megrendelésed adatait, és külön emailben egy díjbekérő, mely tartalmazza az átutalási adatokat. Amennyiben nem kapsz ilyen levelet, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, a http://darpana.hu/kapcsolat/ oldalon található űrlap segítségével.

Miután az átutalt összeget jóváírják a bankszámlámon, a megadott email címedre automatikus emailben megérkezik az elektronikus számlád, és csomagként elküldöm megrendelt és kifizetett könyv(ek)et, vagy és külön emailben megérkeznek az online tréning hozzáférési adatai (kérlek spam mappában is nézd meg).

Miután a futárszolgálat átveszi a könyvet, a megadott email címedre küldenek egy tájékoztató emailt az érkezés várható dátumáról.

3.2. A szolgáltatások megrendelésének menete

Személyes, telefonos, vagy online egyéni konzultációra (caoching) a weboldalon található űrlapon keresztül, vagy személyes, telefonos, emailes megkeresés útján egyeztetünk időpontot 30 perc és 2 óra közötti időtartamra, a beszélgetés tárgyának függvényében.

Ha tartós együttműködésben, folyamatos konzultációban állapodunk meg, akkor megegyezés szerint külön (esetenként írásos) szerződésbe is foglalhatjuk annak egyedileg megállapodott kereteit és feltételeit. A coaching együttműködés díjazásában egyénileg állapodunk meg, a coachingolt egyéni igényeire, a coaching jellegére, tárgyára és a rendszeres ülések időtartamára tekintettel.

4. A megrendelések és ajánlatkérések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása automatikusan és manuálisan történik, folyamatosan. Ha nem kapsz a renelésedről emailt 24 órán belül, akkor kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, a http://darpana.hu/kapcsolat/ oldalon található űrlap segítségével.

5. A megrendelt termék és szolgáltatások ellenértékének és a házhoz szállítás díjának fizetésének módja

5.1. A megrendelt termékek fizetésének módja:

Banki előre utalással történő teljesítés: a rendelésed leadása után automatikusan emailben érkező díjbekérőben találod a végösszeget, a bankszámlaszámomat. A díjbekérő számára hivatkozz kérlek az átutalás megjegyzés / közlemény rovatában. A fizetési határidő a rendelés leadásától (azaz a díjbekérő kiállításától) számított 8 naptári nap.

Bankkártyás fizetés: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

5.2. Banki előre, vagy utólag utalással történő fizetés a szolgáltatásokért:

A szolgáltatásokkal kapcsolatos egyeztetésünk keretében állapodunk meg a számla kiállításának gyakoriságáról és a fizetés módjáról.

5.3. Házhozszállítás díjszabása

Könyvek rendelése esetén a csomagolási és szállítási díj Magyarországra: 990Ft, a kifestőkönyv szállítása és csomagolása díjmentes.

5.4. Szállítási határidő

A könyvek árának és a szállítási költség összegének beérkezésétől számított 2-7 munkanap.

5.6. Házhoz szállítási információk

A könyveket futárszolgálat szállítja házhoz. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 08-18 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadnod, ahol a megjelölt napszakban a futárt folyamatosan fogadni tudják. A futárszolgálat a kézbesítés napján emailben értesít a küldemény várható érkezéséről.

A küldemény elveszését, részleges elveszését, megsérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor haladéktalanul jelezned kell a futárszolgálat felé és felém. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár.

Kizárólag abban az esetben rendeld meg a kívánt könyvet, amennyiben a vételárat és a küldemény díját módodban áll átutalni a bankszámlaszámomra.

A megrendelés működésével, és a szállítás folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén az üzemeltető adatai között megadott elérhetőségemen elérsz.

6. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt, bontatlan csomagolású terméket (csak a könyvekre érvényes). Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt az üzemeltetővel egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy emailben). Az üzemeltető az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé. A fogyasztó elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül az üzemeltetőnek hibátlan állapotban visszaküldeni. A visszaküldés költsége a fogyasztót terheli.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül köteles az üzemeltető a fogyasztónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni, beleértve a szállítás díját is. Ez alól kivétel, ha a fogyasztó olyan fuvarozási módot választott, amely többletköltséggel jár, és amely a szokásos fuvarozástól eltérő. A szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta, vagy amíg a fogyasztó hitelt érdemlő igazolását a termék visszaküldéséről nem kapta meg. A két időpont közötti eltérés esetén az üzemeltető a korábbi időpontot kell, hogy figyelembe vegye.

Üzemeltető követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a fogyasztót terheli.

A csomag visszaérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (Például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt.)

Az online tréning gyakorlatokhoz csak egy személy: a Vásárló férhet hozzá és végezheti el őket; a hozzáférési adatok és jog nem osztható meg mással és nem ruházható át. A vásárlási kedvezményre jogosít kuponok nem oszthatók meg mással és nem ruházhatók át. Amennyiben a fogyasztó szándékosan vagy gondatlanságból megszegi e feltételt, úgy Üzemeltető haladéktalanul elállhat a szerződéstől és felfüggesztheti, törölheti a Vevő hozzáférését az online tréningekhez, és megtagadhatja a további értékesítést Vevő és az érintettek felé. Az esetlegesen okozott kárt Vevő köteles megtéríteni és a kifizetett tréning díjat nem igényelheti vissza.

7. Panaszok intézése

Az üzemeltető a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni, az üzemeltető adati között megjelölt helyen, és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

8. Adatkezelés

Az üzemeltető a megrendelések során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az alvállalkozója számára (Pl: posta, futárszolgálat, online számlázó program), a megrendelés kézbesítéséhez, számla kiállításához ez szükséges.

A honlap igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretnéd engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatod a böngésződ beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén előfordulhat, hogy a honlap bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja. A leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató Adatvédelmi Tájékoztatója a honlapon érhető el.

9. Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.