Általános Szerződési Feltételek

Tájékoztatlak, hogy mint vásárló (fogyasztó) a darpana.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítod, hogy ismered és elfogadod, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérlek, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kívánsz lenni a darpana.hu honlap által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe a szolgáltatásokat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és azokat kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

 1. Üzemeltető adatai:

Név: Hajdár Erika Mária egyéni vállalkozó, művésznevén Darpana
Székhely: 2463 Tordas, Kölcsey utca 8.
Adószám: 69002995-1-27
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: https://darpana.hu/kapcsolat/
Honlap elérhetőség: darpana.hu 
Számlaszám: Magnet Bank 16200010-10042559
Tárhelyszolgáltató: EvolutioNET Kft.

 1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Könyv: Hajdár Erika – Darpana naplója
ISBN 978-963-12-9032-5, 194 oldal, puhafedeles

Könyv: Hajdár Erika Darpana – ÉletMűvészet
ISBN 978-615-00-0501-0, 192 oldal, puhafedeles

Könyv: Hajdár Erika Darpana – Tanítók Könyve 1 – A Belső Világ Nyelve (ELŐRENDELHETŐ!) Előkészületben, 212 oldal, puhafedeles

Coaching szolgáltatás: személyes coaching, írásbeli coaching, csoportos tréning.

Szövegírás,  fogalmazási és szövegezési tanácsadás.

Üzletviteli tanácsadás (jelenleg nem kérhető újabb együttműködés).

 1. Rendelési információk

A megjelenített termékek (könyvek) a honlapon keresztül, online rendelhetőek meg, előre utalással, futár/postás által történő házhoz szállítással, ajánlott postai küldeményként; vagy ha lehetséges, személyes átvétellel készpénzben történő kiegyenlítéssel.

A feltüntetett szolgáltatásokra az Ajánlatkérés a honlapon keresztül, a szolgáltatásokat bemutató oldal alján leadott ajánlatkéréssel kezdeményezhető az együttműködésünk, melyet telefonos, emailes, vagy személyes megbeszélés követ a részletek (találkozók megbeszélése, kommunikáció módja) egyeztetésére. Ha indokolt és igényelt, írásbeli szerződést kötünk.

A termékekre és szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak (alanyi) Áfa mentesen értendők, és nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

A csomagolási költség a szállítási költséggel együtt kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része (5. pont).

A könyvrendelés menete

 1. A kiválasztott könyvet a könyvet bemutató weboldal alján található rendelési űrlap segítségével rendelheted meg. (Regisztráció nem szükséges, és nem is lehetséges.)

A megrendelés teljesüléséhez valamennyi kötelezően kitöltendőnek megjelölt mező pontosan kitöltendő, és amennyiben a számlázási címed (és a számlázási név) eltér a szállítási címtől, az erre fenntartott rovat is kitöltendő.

 1. Miután a Megrendelés gombra kattintva elküldted megrendelésedet, a megadott e-mail címedre küldök egy visszaigazolást, amely tartalmazza a megrendelésed adatait, és az előre utaláshoz a bankszámlaszámot. Amennyiben nem kapsz ilyen levelet, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, a http://darpana.hu/kapcsolat/oldalon található űrlap segítségével.
 2. Miután az átutalt összeget jóváírják a bankszámlámon, feladom ajánlott postai küldeményként a könyve(ke)t.
 3. Amikor postára adom a könyvet, a megadott e-mail címedre küldök egy tájékoztató e-mailt a feladás dátumáról. A könyvet ezt követően szállítják ki a megadott postacímedre.
 4. A vásárlásodról kiállított számla a könyvvel együtt érkezik meg hozzád.

A szolgáltatások megrendelésének menete

 1. A feltüntetett szolgáltatásokra az Ajánlatkérés a honlapon keresztül, a szolgáltatásokat bemutató oldalalján leadott ajánlatkéréssel kezdeményezhető az együttműködésünk, melyet telefonos, emailes, vagy személyes megbeszélés követ a részletek (találkozók megbeszélése, kommunikáció módja) egyeztetésére.
 2. A megrendelések és ajánlatkérések feldolgozása

A megrendelések és ajánlatkérések feldolgozása folyamatosan történik. A visszaigazoló e-mailnek 1-2 munkanapon belül meg kell érkeznie a megadott postafiókodba, ellenkező esetben kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, a http://darpana.hu/kapcsolat/ oldalon található űrlap segítségével.

 1. A megrendelt termék ellenértékének és a házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A megrendelt termék fizetésének módja

Banki előre utalással történő teljesítés: ha már visszaigazoltam a megrendelésedet, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálod a bankszámlaszámomat és a megrendelésszámot, amelyre hivatkoznod kell az átutalás megjegyzés / közlemény rovatában. Azt követően adom fel ajánlott postai küldeményként a könyve(ke)t hogy az átutalt összeget jóváírják a bankszámlámon. (Bankszámlaszámomat az üzemeltetői adatok között is megtalálod.)

Helyszínen történő készpénzes fizetés: a kifizetett coaching tiszteletdíjról a szolgáltatás igénybevételét követő 1-2 napon belül emailben küldöm meg a számlát számodra a megadott számlázási nevedre (cégnevedre) és címedre (székhelyedre) kiállítva.

Banki előre, vagy utólag utalással történő fizetés a szolgáltatásokért: ha előre utalásban álapodunk meg, akkor  megküldöm bankszámlaszámomat az ajánlatkérésedben megadott email címedre, majd az erről kiállított számlát is emailben küldöm meg. Az átutalást fontos, hogy a saját bankszámládról teljesítsd, mert így tudom számodra kiállítani a számlát. Ha utólag utalásban egyezünk meg, akkor kiállítom számodra a számlát online, vagy kézi számlatömbben, és az azon feltüntetett bankszámlámra 4 napon belül várom az átutalásodat. (Bankszámlaszámomat az üzemeltetői adatok között is megtalálod.)

Házhozszállítás díjszabása

Egy könyv rendelése esetén a csomagolási és szállítási díj: 740Ft

Kettő, vagy három könyv rendelése esetén a csomagolási és szállítási díj: 1.650Ft

Felár ellenében lehetséges elsőbbségi kézbesítés igénylése, ennek díja: 170Ft. A megrendelés Megjegyzés rovatában, vagy a megrendelést visszaigazoló emailre válaszolva jelezheted igényedet az elsőbbségi szállításra. A kézbesítő futár/postás kiszállítási napon belüli érkezéséről nem áll módomban közelebbi információval szolgálni.

 1. Szállítási határidő

Amennyiben van még a megrendelt könyvből raktáron, a megrendelés visszaigazolásától számított 2-7 munkanap. Abban az esetben, ha a könyv nincs raktáron, a visszaigazoló e-mailben megírom az újabb kiadás megjelenésének és kiszállításának várható időpontját. Ebben az esetben jogodban áll elállni a vásárlástól.

 1. Házhoz szállítási információk

A leadott megrendeléseket ajánlott postai küldeményként postázom. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 08-18 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a megjelölt napszakban a futárt/postást folyamatosan fogadni tudják, ám amennyiben nem vagy éppen a megadott címen, a küldeményt később a postán átveheted a postaládádban meghagyott ajánlott küldeményedről értesítő szelvény ellenében, a személyigazolványod és lakcímkártyád felmutatásával.

A postai küldemény elveszését, részleges elveszését, megsérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jelezned
kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában, a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jelezned kell.

Kizárólag abban az esetben rendeld meg a kívánt könyvet, amennyiben a vételárat és a küldemény díját módodban áll átutalni a megadott bankszámlaszámra.

A megrendelés működésével, és a szállítás folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén az üzemeltető adatai között megadott elérhetőségemen elérsz.

 1. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt, bontatlan csomagolású terméket. Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt az üzemeltetővel egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). Az üzemeltető az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé. A fogyasztó elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül az üzemeltetőnek hibátlan állapotban visszaküldeni. A visszaküldés költsége a fogyasztót terheli.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül köteles az üzemeltető a fogyasztónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni, beleértve a szállítás díját is. Ez alól kivétel, ha a fogyasztó olyan fuvarozási módot választott, amely többletköltséggel jár, és amely a szokásos fuvarozástól eltérő. A szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta, vagy amíg a fogyasztó hitelt érdemlő igazolását a termék visszaküldéséről nem kapta meg. A két időpont közötti eltérés esetén az üzemeltető a korábbi időpontot kell, hogy figyelembe vegye.

Üzemeltető követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a fogyasztót terhelik.

A csomag visszaérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (Például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt.)

 1. Panaszok intézése

Az üzemeltető a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni, az üzemeltető adati között megjelölt helyen, és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

 1. Adatkezelés

Az üzemeltető a megrendelések során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben amennyiben az alvállalkozója számára (Pl: posta, futárszolgálat, online számlázó program Szamlazz.hu), a megrendelés kézbesítéséhez, számla kiállításához ez szükséges.

A honlap igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretnéd engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatod a böngésződ beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén előfordulhat, hogy a honlap bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja. A leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató Adatvédelmi Tájékoztatója a honlapon érhető el.

 1. Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.